Thursday 7 October 2010

1. (noun) cigarette, cigaret, coffin nail, butt, fag

Όντας μέλος οικογενείας της οποίας όλα τα υπόλοιπα μέλη κάπνιζαν (όχι πάντα μέσα στα μούτρα μου οφείλω να παραδεχτώ) και έχοντας επιλέξει να διασκεδάζω και να εργάζομαι σε μέρη όπου μόνο από τον κώλο δεν κάπνιζαν οι παρευρισκόμενοι για περίπου 20 χρόνια θεωρώ ότι έχω λάβει το fair share μου από ντουμάνι και θα προτιμούσα να μπορώ να επισκέπτομαι χώρους διασκέδασης και λοιπούς χωρίς να επιβαρύνω κι'αλλο τους πνεύμονες μου & χωρίς να μυρίζω ολόκληρος σαν απόπατος σταχτοδοχείου ύστερα.

Ακόμα και εγώ από ευγένεια έδινα ένα τασάκι σε όποιον δεν είχε τους στοιχειώδεις καλούς τρόπους για να ρωτήσει αν μπορεί να καπνίσει μέσα στο μαγαζί μου παρ'ολο που η σήμανση '”ευχαριστώ που δεν καπνίζετε” ήταν & είναι εμφανής. Φαίνεται το ότι να σου λέει ο άλλος “την καλύτερη δουλειά κάνεις που δεν καπνίζεις Γιωργάκη” είναι τόσο πολύτιμη επισήμανση που του εξασφαλίζει ένα - δυο bonus τσιγαράκια μέσα στα μούτρα σου.

Φίλοι/εχθροί καπνιστές πάρτε χαμπάρι ότι το να επιλέξει κάποιος που θα διασκεδάσει -εργαστεί (ιδιαίτερα σε μικρότερη ηλικία) δεν αποτελεί επιλογή ,για να υποθέσουμε ότι μια ρύθμιση με μαγαζιά για καπνίζοντες και μαγαζιά για μη καπνίζοντες θα μπορούσε να ισχύσει. Θα διασκεδάσεις όπου διασκεδάζει και η παρέα σου και το αφεντικό η ο συνάδελφος ούτε που θα σκεφτεί να σε ρωτήσει αν σε ενοχλεί ο καπνός. Σκέψου πως δεν καπνίζεις στο σινεμά,το θέατρο και δείξε τον ίδιο σεβασμό και τις συναυλίες που στο κάτω-κάτω κάποιος προσπαθεί να τραγουδήσει πάνω σε μια σκηνή που δεν φαίνεται από το ντουμάνι.

Τώρα το ότι η απαγόρευση δεν μπορεί να ισχύσει επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα θα έπρεπε να το καταλάβει και ο πλέον άσχετος προστιμομπηχτης. Απλά θα συσσωρευθούν χρέη από επιχειρήσεις,θα ρυθμιστούν αργότερα και το ντουμάνι καλά θα κρατεί. Αντίθετα έχω τη γνώμη ότι ένα μικρο πρόστιμο που θα καταβάλετε επί τόπου έπειτα από τακτικούς ελέγχους ίσως να είχε πιο μεγάλο αποτέλεσμα.


Βρίστε.

1. (noun) cigarette, cigaret, coffin nail, butt, fag 
finely ground tobacco wrapped in paper; for smoking 
Synonyms: fag, tail, seat, target, butt, rear end, stooge, can, nates, stub, fundament, goat, posterior, buttocks,behind, cigarette, stern, bottom, pansy, backside, bum, poof, fairy, buns, hindquarters, tail end, derriere, tooshie,faggot, hind end, butt joint, rump, queer, poove, butt end, keister, coffin nail, ass, prat, arse, cigaret, fanny, rear,pouf, tush, laughingstock, fagot, nance, queen 

No comments:

Post a Comment