Wednesday 1 June 2011

Θέλω να δουλέψω και η αγανάκτηση με το άσπρο φανελάκι και τα γυαλιά δεν με αφήνει.


....και δέν θα έγραφα τίποτα άν δέν την έβλεπα εδώ
Μπαίνει στο μαγαζί τις προάλλες μια κοπέλα, 30 με 40 χρονών, δεν είμαι και καλός σε αυτά,συμπαθητικό στυλ, δεν μπαίνουν και συχνά γυναίκες στο μαγάζι, τα κριτήρια "να στραβώσω μόλις σε δω" είναι χαλαρότερα. Ενώ μιλάω στο τηλέφωνο & μόλις τη βλέπω πάω να το κλείσω, αυτή "όχι μην το κλείνετε,αγοράζετε τέτοιους δίσκους,πόσο τους αγοράζετε", έλα Νάσο τα λέμε μετά, "για να του το πώ, έχει πάρα πολλούς,αν αξίζει το κόπο" με μιά ανάσα όλα αυτά.

Το κλείνω, ναι αγοράζουμε, όχι τα πάντα, καλό θα ήταν να τα δούμε και να σας πούμε και το γνωστό τροπάριο που συνήθως έχει κατάληξη "μα μόνο τόσα λίγα για τη δισκογραφία του Πάριου,Το χρυσό πάρτυ της Μίνος και τα Λάτιν του Νταλάρα?" και με ρωτάει "από δουλεία πως πάτε?", μια χαρά,το παλέυουμε, ευχαριστημένοι για την εποχή και τα λοιπά, "ε, βέβαια με αυτή τη κατάσταση, δεν μπορεί θα σας έχει επηρεάσει πολύ", ποια κατάσταση?, "ε, με όλους αυτούς τους αλλοδαπούς που έχουν μαζευτεί", δεν μιλάω, "τους ξένους,τους μαύρους και αυτά", δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τη δουλειά μου οι ξένοι,"μα πώς ήρθανε και χαλάσαν την Αθήνα",ας μην το συζητήσουμε αυτό, "όχι, τι θες να πεις δηλαδή ότι είσαι όμοιος εσύ με τον μαύρο?", όμοιος δεν είμαι αλλά ίσος είμαι, "τι λες παιδάκι μου, εσύ ένας έλληνας που διδάξαμε τον πολιτισμό ίσος με τους ξένους,τους μαύρους, και μην νομίζεις ότι έχω τίποτα με τους μαύρους", ε, για μαύρους μου λες όμως όχι για τίποτα ξανθούς σουηδούς , "τι νομίζεις και αυτοί κάτι που μεθοκοπάνε είναι, μα ναί άνθρωποι είμαστε όλοι, υπήρχαν & άλλοι σημαντικοί πολιτισμοί, "πολύ με στεναχωρείς με αυτά που μου λες, το ξέρεις οτι οι αλβανοί δεν έχουνε γλώσσα δικια τους, έχουν πάρει 300 λέξεις ελληνικές ,μερικές ιταλικές και καμιά 50αριά μωαμεθανικές και έχουν φτιάξει γλώσσα" ήμαρτον κοπέλα μου, "μα πολύ με στεναχωρείς, εσύ, ένας έλληνας" η μάνα μου γεννήθηκε στην αίγυπτο (απο έλληνες γονείς - έντεχνη απόκρυψη), " έ και, αλλά εσύ είσαι έλληνας", αφού σου λέω η μάνα μου είναι αιγύπτια, "τι! ε, ναι αλλά ο πατέρας σου είναι έλληνας, από που είναι ο πατέρας σου" (μέ έχει φουντώσει τόσο που απαντάω απο τη Κάσο - απο την οποία είναι η καταγωγή της μάνας μου, "από που?" απο τη Κάσο (έπρεπε να σου είχα πει από το Νούτσομβρο που είναι και η αλήθεια), "και που είναι αυτό?" τόσο ελληνίδα είσαι που δεν ξέρεις που είναι η Κάσος? , "δηλαδή μιλάω τόση ώρα με έναν αλλοδαπό, πες μου ντε ότι μιλάω τόση ώρα με έναν αλλοδαπό" και έφυγε τρέχοντας.

2 comments:

  1. ΑΧχαχαχαχαχΑχΑχΑΧΑΧΑ μακρυνη ξαδερφη της Λουκά, η οποια χθες στο Συνταγμα ελεγε "ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ! ΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!". Ακους Φερτακη? Και αλλοδαπος και σατάνιστερ!

    ReplyDelete
  2. Από μικρός φαινόμουνα τι σατανισμένος θα γινόμουνα.Μεγαλώνοντας έγινα & αλλοδαπός!

    ReplyDelete